Ανακοίνωση αποτελεσμάτων των προκριθέντων Δήμων για την ανακήρυξη της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024

Η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 είναι μία νέα πρωτοβουλία θεσμοθέτησης τιμητικού τίτλου που απονέμεται σε ένα δήμο της χώρας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Στοχεύει στη δημιουργία πόλεων φιλικών και εναρμονισμένων με τις ανάγκες των νέων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η νεολαία θα συμμετέχει σε συζητήσεις και δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, τη κοινωνική ένταξη και συνοχή, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την εργασία, την αστική ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη ψυχική υγεία, την αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση και διαφάνεια.

Παράλληλα επιδιώκει τη βελτίωση της σχέσης των νέων με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και χαρακτηριστικών της περιοχής και τη συμβολή στη χάραξη τοπικής στρατηγικής για τη νεολαία.

Κατόπιν ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου αξιολόγησης των υποβληθέντων αιτήσεων από την αρμόδια Επιτροπή, σας ενημερώνουμε ότι οι πέντε δήμοι που προκρίνονται για  να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης είναι :

  1. Θέρμης
  2. Κομοτηνής
  3. Λαρισαίων
  4. Νεάπολης Συκεών
  5. Ορεστιάδας

Θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης από την Επιτροπή Ανακήρυξης της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας που θα ολοκληρωθεί με εισήγηση προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα. Ο Δήμος – Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο Τελετής Ανακήρυξης που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο