Δεύτερη Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η δεύτερη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κοινωνικής Ένταξη των Ρομά.

Στο πλαίσιο των συνεδριάσεων, η Επιτροπή ως αρμόδιο κυβερνητικό όργανο, επικεντρώνεται στην επικαιροποίηση των στόχων της Ε.Σ.Κ.Ε. Ρομά και του Σχεδίου Δράσης για τον αποτελεσματικό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη δεύτερη συνεδρίαση συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής, εντοπίστηκαν τα κρίσιμα πεδία παρέμβασης και ορίστηκαν οι άμεσες προτεραιότητες. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο κ. Ιωάννης Κατσαρός, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, η κ. Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη, Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο κ. Πάνος Αλεξανδρής, Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, η κ. Δήμητρα Λυγούρα, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η κ. Μαρίνα Στέφου, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, η κ. Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τον κ. Δημήτριο Γαλαμάτη, Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, εκπροσώπησε η κ. Σοφία Λάτσου, τον κ. Γιώργο Βούτσινο, Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης, εκπροσώπησε η κ. Κωνσταντίνα Ψαθά και τον κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, εκπροσώπησε η κ. Καλλιόπη Παπαδάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και Πρόεδρος της Επιτροπής, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναρμόδιους Γενικούς Γραμματείς και τους συνεργάτες που παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση. Η Εθνική Στρατηγική έχει ως βασικούς πυλώνες την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ισότιμη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ενεργό συμμετοχή των Ρομά στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Σήμερα συζητήσαμε για τα βασικά θέματα που είναι πιο ώριμα προς επίλυση και θέσαμε τις κύριες προτεραιότητές μας. Οφείλουμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε ο καθένας από τη θέση του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που πολλές φορές απαιτούν την καλή συνεργασία πολλών και διαφορετικών φορέων»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο