Ενημέρωση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη προς τους εποπτευομενους φορείς για την λήψη μέτρων πρόληψης από τις επιπτώσεις του καύσωνα

Mε σκοπό την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα που θα επηρεάσει την χώρα μας τις επόμενες ημέρες, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ενημέρωσε τους εποπτευόμενους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες, τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας των Περιφερειών, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, για τις οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας με Εγκύκλιο – (αριθμ πρωτ. Δ1α/ Γ.Π. οικ 37556/ 10-7-2023) – για την λήψη μέτρων πρόληψης των επιπτώσεων λόγω καύσωνα.

Οι οδηγίες εστάλησαν στις αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στις Περιφέρειες προκειμένου μέσω αυτών να ενημερωθούν οι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά, παιδιά και ενήλικα άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους. Αφορά Παιδικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς, Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, Παιδικές Κατασκηνώσεις, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία, Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδα Ηλικιωμένων.

Επισημαίνετε επίσης ότι έχει προηγηθεί έγγραφο της Υπουργού προς όλους τους Δήμους της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών ζητώντας να ορισθούν από τον εκάστοτε Δήμο οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον κατά τις ώρες από 10:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Για τους αστέγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω υπηρεσίας, συστήνεται, επιπλέον, η ενημέρωσή τους για τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr, καθώς επίσης και για τη διανομή φιαλών νερού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο