Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας σε οικισμούς Ρομά στην Καρδίτσα.

Χθες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Πρόδρομος Πύρρος, επισκέφθηκε τους οικισμούς Ρομά Μαύρικας και Σοφάδων στην Καρδίτσα.

Σκοπός της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα ήταν η γνωριμία με τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel και η άμεση παρακολούθηση των δράσεων στήριξής τους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον καταυλισμό, συνομίλησε με κατοίκους, στελέχη των παραρτημάτων Ρομά των δύο Δήμων και την Ομάδα Δράσης για την Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, διαπιστώνοντας από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αυγερινού, εστάλη στους οικισμούς Μαύρικας και Σοφάδων της Καρδίτσας, σημαντική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και ρουχισμός.

Επιπλέον, μέσω της UNICEF, παραχωρήθηκαν σκηνές για προσωρινή στέγαση οικογενειών Ρομά του οικισμού της Μαύρικας ενώ συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας και της UNICEF, για δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Πρόδρομος Πύρρος, δήλωσε: « Από την πρώτη στιγμή, κύριο μέλημα της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, αλλά και δικό μου ήταν να είμαστε έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημά μας για βοήθεια, καθώς επίσης και την ομάδα της UNICEF για την πρωτοβουλία υποστήριξης των κοινοτήτων Ρομά στη Θεσσαλία. Ο στόχος της επίσκεψης μου ήταν να γνωρίσω από κοντά τους κατοίκους, να καταγράψουμε τόσο τα διαχρονικά προβλήματα όσο και αυτά που ανέκυψαν ύστερα από την κακοκαιρία και να κάνουμε -σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς- ουσιαστικά βήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους».

 

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο