Ευρεία συνάντηση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών για θέματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα και παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφης Δημαδάμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών για θέματα που άπτονται κοινών αρμοδιοτήτων, την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τα μείζονος σημασίας κοινωνικά ζητήματα που αφορούν στην έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, τις πολιτικές που αναπτύσσει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την ενδυνάμωση των γυναικών και δη, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι προσφύγισσες, οι μετανάστριες, οι γυναίκες με αναπηρία, τη θέση και τον ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη εποχή, τη γυναικεία ηγεσία, τη δημιουργία κουλτούρας πρόληψης μέσα από την εκπαίδευση, τη στήριξη των γονέων κ.α.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας της πολιτείας με την κοινωνία των πολιτών, ενώ ενθάρρυνε και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα καίρια αυτά ζητήματα.

Όπως δήλωσε η κα Κεφάλα: «Η σημερινή συνάντηση και η μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς φορέων και συλλόγων, στο κάλεσμα που απευθύναμε, όχι μόνο αποδεικνύει ότι η πολιτεία και η κοινωνία των πολιτών βρίσκονται στην ίδια πλευρά, αλλά δείχνει και την ανάγκη σύμπλευσης στον αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες της πολιτείας και φυσικά, ακούσαμε τους προβληματισμούς τους. Μέσα από γόνιμο και παραγωγικό διάλογο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τις δράσεις μας, ώστε να  διατρανώσουμε μαζί το μήνυμα υπέρ της ισότητας και διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δουλεύουμε για μία κοινωνία συμπεριληπτική, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Και το βέβαιο είναι, πως η σημερινή συνάντηση ήταν μόνο η αρχή».

Από πλευράς της, η κα Δημαδάμα ανέφερε: «Η επικοινωνία, η συνεργασία, ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών και τις γυναικείες οργανώσεις αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα μας στην ΓΓΙΑΔ του ΥΚΟΙΣΟ. Οι πολύπλευροι και συνεχείς αγώνες τους και οι προτάσεις τους είναι για εμάς πυξίδα για αυτό και βρισκόμαστε σε σταθερή συνεργασία μαζί τους στα ζητήματα της ισότητας των φύλων σε κάθε τομέα και πεδίο. Με αυτόν τον τρόπο οργανώνουμε πολιτικές που θα φτάσουν στην πράξη και σε κάθε πολίτη, σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται υποστήριξη και στη χώρα μας. Με αυτή την προοπτική θα συμπορευόμαστε ώστε να εξαλειφθούν οι έμφυλες ανισότητες με στόχο ένα δικαιότερο κόσμο».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο