Με τα κορίτσια που κέρδισαν τον Παγκόσμιο Τελικό F1 in Schools συναντήθηκε η Υφυπουργός Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Την ελληνική ομάδα νέων κοριτσιών που κατέκτησε πρόσφατα το βραβείο «FIA Women in Motorsport Award» στον Παγκόσμιο Τελικό F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη, συνάντησε, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού,  η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Η Υφυπουργός συνεχάρη τα κορίτσια που κυνήγησαν τα όνειρά τους και πέτυχαν, καθώς αποδείχθηκαν η καλύτερη γυναικεία ομάδα παγκοσμίως σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο.

Οι Φαίη Παναγάκη, Μικαέλα Μουστάκα, Κατερίνα Χάλμπε, Ευαγγελία Βουρνάζου, Κυριακή Ηλιοπούλου, Γεωργία Σαμαρά και Δάφνη Βαλιάδου, είναι μέλη της Athena Racing Team, της ομάδας συνεργασίας της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής και κατάφεραν να διακριθούν σε έναν διαγωνισμό πάνω στη μηχανική, τον σχεδιασμό και την κατασκευή 3D μοντέλων Formula1.

Η Υφυπουργός ευχαρίστησε τα κορίτσια που έκαναν περήφανη την Ελλάδα με τη διάκρισή τους,  ενώ οι ίδιες δήλωσαν ότι «θέλουν να ενθαρρύνουν κι άλλες μαθήτριες να ασχοληθούν με την έρευνα και την καινοτομία, καθώς τα κορίτσια έχουν πολλά να δώσουν σ’ αυτούς τους τομείς».

«Θέλουμε να παροτρύνουμε τα κορίτσια να μην εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους. Είμαστε στο πλευρό όσων θέλουν να ασχοληθούν με επαγγέλματα που θεωρούνται ανδροκρατούμενα. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε περισσότερα κορίτσια σε σπουδές STEM, να αντιμετωπίσουμε την υποεκπροσώπησή τους στην τεχνολογία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες και στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας» τόνισε η Υφυπουργός κα Κεφάλα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   

                                                                                          

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο