Σοφία Ζαχαράκη για Παγκόσμια ημέρα για Δικαιώματα του παιδιού: «Όλοι μαζί για κάθε παιδί»

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού τιμάται κάθε χρόνο την 20η Νοεμβρίου με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Αναδεικνύει την ανάγκη για τον διαρκή σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως. Αποτελεί υπενθύμιση πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή, εκπαίδευση και αγάπη.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας οφείλουν να συστρατεύονται στον στόχο που είναι η συνεχής και έμπρακτη προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ας αφιερώσουμε αυτήν την ημέρα στην ευαισθητοποίηση και τη δράση για την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού και την οικοδόμηση ενός κόσμου όπου κάθε παιδί θα μπορεί να έχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη συμπερίληψη  και θα μπορεί να αναπτυχθεί με σεβασμό και ελευθερία επιλογών.

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συντονίζει πλέον την εκπόνηση του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2024-2027 σε συνεργασία με τους φορείς που απαρτίζουν τον Εθνικό Μηχανισμό και φορείς από την Κοινωνία των Πολιτών.

Μια εθνική στρατηγική που καλύπτει ένα ευρύ πεδίο της κυβερνητικής πολιτικής και διασφαλίζει το διυπουργικό συντονισμό και τη συμβολή όλων των αρμόδιων φορέων στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των σχετικών δράσεων.

Συγχρόνως μέσω του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, το επίδομα παιδιού, το επίδομα γέννησης, το επίδομα αναδοχής ενώ χρηματοδοτούνται τα σχολικά γεύματα.

Και βέβαια μέσα στην προτεραιότητες του Υπουργείου είναι και η καλύτερη φροντίδα για τα παιδιά που βρίσκονται στο σύστημα παιδικής προστασίας.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,  Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχοντας  στον πυρήνα το παιδί και την προστασία του δεσμεύεται να προωθεί πολιτικές ώστε κάθε παιδί να ζει την παιδική ηλικία του, να ονειρεύεται και να αναπτύσσεται και κανένα παιδί να μην μένει πίσω.  Όλοι μαζί για κάθε παιδί!»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο