Στέγη για τα στελέχη του Λιμενικού στο ακριτικό Καστελόριζο – Τι ανακοίνωσαν Σ. Ζαχαράκη και Ι.Παππάς

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της στέγασης των γυναικών και ανδρών του Λιμενικού Σώματος στο ακριτικό Καστελόριζο, δίνεται με πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού τα Υπουργεία Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε συνάντηση της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη με τον υφυπουργό Ιωάννη Παππά ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οικοπέδου εμβαδού 2.676,64 τ.μ. προκειμένου να ανεγερθούν σπιτάκια για τη διαμονή του προσωπικού του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης.

Η Υπουργική απόφαση που υπέγραψε η κα Ζαχαράκη προβλέπει τη διάρκεια παραχώρησης στα 15 έτη με δυνατότητα να ανανεωθεί κατόπιν αιτήματος του ωφελούμενου φορέα. Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων, η απόφαση παραχώρησης ανακαλείται αυτοδίκαια.

Σε σχετική δήλωσή της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μαζί με το συνάδελφο και φίλο Γιάννη Παππά καταφέρνουμε να δώσουμε επιτέλους μια πρακτική λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα για τα στελέχη του Λιμενικού που υπηρετούν στην «καρδιά» της Ελλάδας, στο ακριτικό Καστελόριζο. Όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο να βρουν σπίτι και να το διατηρήσουν στη διάρκεια των θερινών μηνών. Είναι ένα πρόβλημα με το οποίο ασχολούμαστε επισταμένως και ετοιμάζουμε μια συνολική παρέμβαση ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες και οι όροι διαβίωσης των ανθρώπων που στηρίζουν το κράτος μας, στο ελληνικό αρχιπέλαγος»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς ανέφερε: «Το στεγαστικό πρόβλημα στην Ελλάδα αναμφίβολα γίνεται όλο και πιο οξύ, επηρεάζοντας όλο το κοινωνικό φάσμα. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με την παράλληλη συνεργασία των υπουργείων στην κατεύθυνση αυτή, αποτελεί μία από τις λύσεις του προβλήματος. Η δωρεάν παραχώρηση έκτασης στο ακριτικό Καστελόριζο όπου θα κατασκευαστούν οικίσκοι για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης είναι αποτέλεσμα παραγωγικής συνεργασίας προς όφελος των κρατικών λειτουργών που αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα. Η εξεύρεση λύσης σε ένα υπαρκτό πρόβλημα εξυπηρετεί επίσης τα εθνικά συμφέροντα διασφαλίζοντας την απροβλημάτιστη συνέχιση λειτουργίας του τοπικού Λιμενικού Σταθμού σε μία περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο