Συμμετοχή της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη στο 19ο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο

Σοφία Ζαχαράκη:  «Τα μέτρα κοινωνικής προστασίας και επανένταξης προωθούν τη βιώσιμη οικονομία».

Διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αννίτα Δημητρίου, καθώς και με τις  Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, την Επίτροπο Ισότητας Φύλων και Εκπροσώπους των κατεχομένων Δήμων. 

 

Τη σημασία των μέτρων κοινωνικής προστασίας και επανένταξης στην προώθηση της βιώσιμης οικονομίας ανέδειξε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο 19ο ετήσιο συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στην ένταξη 2.205 ωφελούμενων  σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης – μέσα σε διάστημα εννέα μηνών – αλλά και στα νέα προγράμματα διασύνδεσης ευάλωτων δημογραφικών ομάδων με την αγορά εργασίας. Ανέδειξε επίσης τη σημασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, καλωσορίζοντας επιχειρηματικές δράσεις που προωθούν την ισότητα και την συμπερίληψη.

Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποίησε και στις δράσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την προώθηση της συμπεριληπτικότητας στους χώρους εργασίας, με τον σχεδιασμό μηχανισμού αξιολόγησης των δεδομένων διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, και παράλληλη επιδότηση  ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για  εργαζόμενους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της επίσκεψή της στην Κύπρο είχε συναντήσεις εργασίας με την Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αννίτα Δημητρίου καθώς και με τις Υπουργούς Υγείας,  Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και την Επίτροπο Ισότητας Φύλων.

Με τη υπουργό Υγείας κα.  Πόπη Κανάρη, συζήτησαν για την ψυχική υγεία εφήβων καθώς και την επίδραση των μέτρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και κρυοσυντήρησης ωαρίων στο δημογραφικό ζήτημα.

Στην αντίστοιχη συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα. Άννα Κουκκίδη- Προκοπίου συζητήθηκε το θέμα της  βίας των ανηλίκων, αλλά και τα μέτρα στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, με αναφορά στην επιτυχημένη λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής panic button.

Οι δράσεις εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των επιδομάτων, η περαιτέρω ανταλλαγή καλών πρακτικών για τα ζητήματα της κοινωνικής στέγασης, καθώς και της αναδοχής και υιοθεσίας  βρέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, κα. Μαριλένα Ευαγγέλου.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Επίτροπο Ισότητας Φύλων, κα. Τζόζη Χριστοδούλου, η Σοφία Ζαχαράκη παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα εμφάνισε την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του Δείκτη Ισότητας των Φύλων σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεων της με εκπροσώπους των κατεχόμενων Δήμων της Κύπρου, τους οποίους μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε θερμά  για τη συγκινητική και γενναιόδωρη οικονομική ενίσχυση προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας. Η κυρία Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ιδιαίτερα τους αδελφικούς δεσμούς Ελλάδας –  Κύπρου και την αμεσότητα ανταπόκρισης του κυπριακού ελληνισμού σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο