Τα προγράμματα κοινωνικής στέγασης στην Αθήνα συζήτησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

Σοφία Ζαχαράκη: Προτεραιότητα μας είναι να προστατέψουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας απειλούνται από την έλλειψη στέγης

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δέχθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο γραφείο της, τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας που υλοποιεί το Υπουργείο, σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και στα οποία ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει ήδη ενεργά.

Ειδικότερα η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Κάλυψη», χάρις στο οποίο έχουν ήδη βρει στέγη 36 οικογένειες στην Αθήνα, ενώ  πρόκειται σύντομα να εκδοθεί νέα πρόσκληση για τη δήλωση επιπλέον κατοικιών από τους ιδιοκτήτες του.

Επίσης το πρόγραμμα  «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», έχει συμβάλει ώστε 39 ωφελούμενοι σε καθεστώς αστεγίας ή επισφαλούς στέγασης να βρουν τη δική τους κατοικία και οι εννέα εξ αυτών  έχουν επιδοτηθεί και για εργασία.

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα του νέου προγράμματος της «Κοινωνικής Στέγασης για τις πλέον ευάλωτες ομάδες στον Δήμο Αθηναίων», προϋπολογισμού 1.032.114,00€, που θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από το Ταμείο Ανάκαμψης, με εταίρο τον Δήμο Αθηναίων.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα ανακαινιστούν 70 διαμερίσματα και θα διατεθούν, με σκοπό την αντιμετώπιση του στεγαστικού αποκλεισμού των ευάλωτων ομάδων που απειλούνται ή βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αφού άκουσε και τις προτάσεις του Δημάρχου Αθηναίων ζήτησε την περαιτέρω συνδρομή στην υλοποίηση των προγραμμάτων και στην αναζήτηση νέων πρωτοβουλιών, πάντα σε συνεργασία και με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

«Η στεγαστική πολιτική βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτεραιότητές μας, καθώς οφείλουμε να διευκολύνουμε αφενός μεν τα νέα ζευγάρια να ξεκινήσουν με ασφάλεια την οικογενειακή τους ζωή, αφετέρου δε να προστατεύσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας απειλούνται από την έλλειψη στέγης. Στον ύψιστο αυτό σκοπό χρειαζόμαστε και είναι  πολύτιμη η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Αθηναίων, ο μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδας, μπορεί να συμβάλει με τις δομές, τους πόρους και τις κοινωνικές υπηρεσίες του, ώστε μαζί να πετύχουμε την εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών στέγης προς όφελος των συνανθρώπων μας που μάς έχουν ανάγκη» δήλωσε η Υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Μπόκος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη.

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο