Θεσμική πρόσκληση στους Έλληνες της διασποράς να συμμετέχουν στην κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το δημογραφικό

Συνάντηση εργασίας της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη και του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα.

Τους θεσμικούς τρόπους ενημέρωσης, συμμετοχής και συνέργειας των Ελλήνων του εξωτερικού στο πλαίσιο κατάρτισης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Δημογραφικό συζήτησαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα.

Συμφωνήθηκε επίσης τα δύο Υπουργεία να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες για κοινές δράσεις στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Δημογραφικό και του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Θα απευθυνθούμε θεσμικά, στη μεγάλη και σημαντική « Ελλάδα» που βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Στους Έλληνες της διασποράς και του brain drain   για να τους καλέσουμε να εισφέρουν στην εθνική προσπάθεια για το Δημογραφικό. Με τις προτάσεις τους, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Θα μας είναι πολύτιμη η βοήθεια τους, στη συγκρότηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και ευρύτερα του δημογραφικού  καθίσταται υπαρξιακό για την πατρίδα μας και είναι αναγκαίο να δοθεί το μήνυμα της συστράτευσης σε έναν εθνικό στόχο. Πάνω από κόμματα και πρόσωπα και με ορίζοντα μέλλοντος».  

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας δήλωσε τα εξής: «Το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί ύψιστη κυβερνητική προτεραιότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καταρτίζει μία οριζόντια πρωτοβουλία, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό. Οι Έλληνες του  Εξωτερικού θα αποτελέσουν κομβικό κομμάτι στην εθνική αυτή προσπάθεια και προς την κατεύθυνση αυτή σχεδιάζουμε κοινές πρωτοβουλίες με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη τις οποίες θα ανακοινώσουμε κατά το επόμενο διάστημα.»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο