Τρεις Έλληνες μαθητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 35ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2024.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής υλοποίησε τον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2024 από 3 έως 21 Ιουνίου 2024. Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Εθνικού Διαγωνισμού Νέων Επιστημόνων 2024, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, εξέτασε τις υποβληθείσες εργασίες και κατέληξε ομόφωνα στις ακόλουθες τρεις:

  • «Ηλιεστία», με τον μαθητή Χρήστο Μπάκο από το Κολλέγιο Ανατόλια.
  • «Από την Ανθρώπινη στην Αλγοριθμική Διαίσθηση: Μεταγράφοντας το Ένστικτο στην Τεχνητή Νοημοσύνη», με τον μαθητή Αντώνιο Μισθό από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.
  • «Σχηματισμός οργανικής ένωσης με έναν ιοντικό δεσμό – σύνθεση ανθρακικού δακτυλίου που φέρει σχηματισμένο ένα ζεύγος ιοντικού δεσμού με τη χρήση υπολογιστικής χημείας», με τον μαθητή Ηλία Ευάγγελο Θεοχάρους από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης Κοζάνης.

Οι νικητές θα απαρτίσουν την Εθνική Αποστολή της Ελλάδας στον 35ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2024 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατοβίτσε της Πολωνίας από 14 έως 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο