Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» των ιδιοκτητών κατοικιών στους Δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης και του Δυτικού Τομέα Αθηνών

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «ΚΑΛΥΨΗ» καλεί τους ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, καθώς και των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων –  Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω και είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» και του προγράμματος «ESTIA 2021», να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Για τους Δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, η αίτηση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή  στο πρωτόκολλο της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης– ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ, (ταχυδρομική διεύθυνση: Μανουσογιαννάκη 6, Θεσσαλονίκη 546 21, 8ος όροφος), ή σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: kalypsi@mdat.gr, έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Για τους Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών, η αίτηση υποβάλλεται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στο Δήμο στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το ακίνητο, έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 ως ακολούθως:

 

Δήμος

 

Ταχυδρομική Διεύθυνση Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
Δήμος Αγίας Βαρβάρας Αριστομένους 8,

Αγία Βαρβάρα

Τ.Κ. 123 51, (Δημαρχείο)

protocol@agiavarvara.gr
Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Λ. Δημοκρατίας & Μερλα, Αγ. Ανάργυροι,

Τ.Κ. 13561

koinoniki@agankam.gov.gr

 

Δήμος Αιγάλεω Ελλησπόντου 7,

Αιγάλεω, Τ.Κ. 12241,

(1ος όροφος)

prot.koinonikis@egaleo.gr
Δήμος Ιλίου Κάλχου 48-50, Ίλιον,

Τ.Κ 13122

Τμήμα Πρωτοκόλλου (1ος όροφος)

kentrikigrammateia@ilion.gr

 

Δήμος Περιστερίου Πλατεία Δημοκρατίας 1, Περιστέρι,

Τ.Κ. 121 34 (Κεντρικό Δημαρχείο)

ή

Δημοσθένους 11, Περιστέρι, Τ.Κ. 121 32 (Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς)

protokollo@peristeri.gr
ήdkpppng@peristeri.gr

 

 

Η υποβολή της αίτησης συνοδεύεται από:

α. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, ότι το ακίνητο πληροί τα ως άνω κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα. Ο οικείος Δήμος δύναται μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του να προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν τη μίσθωση των ακινήτων.

β. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου με τον Φορέα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός ακίνητα, αρκεί η υποβολή μιας αίτησης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων των ακινήτων.

Ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία κατάθεσης στις ως άνω αναφερόμενες υπηρεσίες ή η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αποδεικτικού ταχυμεταφοράς, ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΛΥΨΗ

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο